Importanta studiului GEOTEHNIC – Case Metalice – Constructii civile

Cookies policy

Informatii utile

Importanta studiului GEOTEHNIC

Importanta studiului GEOTEHNIC

Casa la care visam si dorim constituie o investitie financiara care isi va pune amprenta mult timp pe parcursul vietii multi dintre noi folosind bancile in acest demers, de aceea oricarui pas in constructia unei case sau orice alte amenajari din jurul acesteia ii trebuie dat atentia cuvenita.
Studiul geotehnic asigura prin analiza atenta a terenului, capacitatea acestuia de a sustine in siguranta o constructie, oferind informatii, recomandari si solutii de amenajare a terenului.
Structura solului, presiunea maxima si greutatea suportata de teren,adancimea la care se afla pansa freatica, la ce adancime se poate fora etc sunt informatiile care studiul geo le furnizeaza. In functie ce acestea proiectantul poate emite o solutie un cazul fundatiei si structurii de rezistenta.
Inainte de achizitionarea unui teren trebuie studiata bine zona, multi specialist geotehnici recomanda ca studiul geo sa fie facut inainte de achizitionare terenului pentru a evita unele surprise neplacute.In cazul unei structure necorespunzatoare a solului costul fundatiei poate depasi uneori costul intregii constructii.
Ce se poate întâmpla în lipsa unui studiu geotehnic?
Daca la alte elemente ale casei (acoperiș, pereți, stâlpi) se poate interveni cu ușurință dacă situația o cere, la fundații este nu numai foarte greu, ci și foarte costisitor să se intervină după ce construcția a fost finisată. Din acest motiv este recomandat un studiu geotehnic adecvat, cu datele reale ale terenului în cauză.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *